Friday, March 9, 2012

Yavuz Tezeller- Özgeçmiş


Yavuz Tezeller, 1978 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra, AIESEC Stajyeri olarak gittiği Chicago’da McMaster Carr Supply Co.’da yönetici adayı olarak çalışmaya başladı. Yüksek Lisans  öğrenimine A.B.D.’de devam ederek önce Roosevelt University, Chicago’da 1980 yılında İşletme Yüksek Lisans (MBA) diploması daha sonra Illinois Institute of Technology’de 1982 yılında Endüstri Mühendisliği bölümünde “Master of Science in Operations Research” (MSc.) diploması aldı. Governors State University, Roosevelt University ve Triton College gibi üniversitelerde Matematik, İstatistik ve Bilgisayar dersleri verdi. 
1978-82 yıllarında Chicago'da, 1985-90 yıllarında ise New York'ta yaşadı. New York’ta “Commodity Futures Trader” olarak çalıştı. Kariyeri boyunca Ünilever, Enka ve Form Menkul Değerler gibi şirketlerde yöneticilik yaptı. 1990 yılından 2007 yılına kadar kendi kurmuş olduğu Form Menkul Değerler A.Ş.’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Tezeller aynı yıl şirketini Credit Agricole’e satarak aktif iş hayatından çekildi.
Daha önceki yıllarda İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde “Derivative Markets” ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Corporate Finance” dersleri verdi. 2001-2004 yılları arasında sürdürdüğü doktora çalışmaları sonucunda Aralık 2004’te “Türkiye Sermaye Piyasalarında Pazar Etkinliği” konulu doktora teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Finans bilim dalında “Doktor” (Ph.D) ünvanı aldı. 2004 yılından sonra Bilgi Üniversitesi “Financial Economics” yüksek lisans programında “Capital Markets” ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde “Sermaye Piyasaları” dersleri verdi. 
Yavuz Tezeller,  TSPAKB (Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği) ve Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği’nde Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinin yanında KOBİ’lere finansman sağlamak amacıyla kurulması planlanan ve Nasdaq benzeri bir borsa olacak  “Gelişen İşletmeler Piyasaları”nın da İcra Kurulu Başkanlığı görevi de yaptı. 
2005 yılında İktisadi Kalkınma Vakfı’nın düzenlediği Doktora Tezleri yarışmasında “Türkiye Sermaye Piyasalarında Pazar Etkinliği” teziyle ödül kazandı. Tezi İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından kitap olarak basıldı.
 
2004 yılından beri her Çarşamba İstanbul Üniversitesi’nin Baltalimanı tesislerinde toplanan  felsefe grubu “GrupApriori” üyesidir. Şimdi, İznikOkulu'ndan artan zamanının önemli bir kısmını yelken yaparak ve yelken yarışlarına katılarak geçiriyor.

No comments:

Post a Comment